Halthedsundersøgelse​ udført på klinikken​

Hvis din hest viser tegn på at være halt, er det vigtigt, at den undersøges hurtigst muligt. Hos Rebild Hestepraksis udfører vi altid halthedsundersøgelse på klinikken, da det sikrer de bedste resultater. Vi er beliggende nær Randers og Aalborg, og derfor modtager vi heste fra hele Nordjylland.

​

Har du spørgsmål? Så er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

​

Diagnosticering via halthedsundersøgelse af hest

​NĂĄr hesten bliver halt, er man som ejer bĂĄde bekymret og frustreret. Det er vigtigt, at der stilles en korrekt diagnose hurtigt, sĂĄ den optimale behandling kan iværksættes med det samme. 

​

Hvordan lægger jeg mærke til halthed?

​Der er stor forskel på, hvordan hesten viser tegn på halthed. Der er selvfølgelig nogle få heste, der viser tydelig halthed meget pludseligt, men langt de fleste heste har, op til at haltheden er så tydelig, at den erkendes, en periode med nedsat præstation.

​

Enten vil hesten opleves som doven eller tvær, den fĂĄr sværere ved at udføre de øvelser eller spring, man ved den kan. Hesten præsterer under niveau, som man kalder det. Det er vigtigt, at rytteren reagerer hurtigt pĂĄ den præstationsnedsættelse, som hesten udviser. Ofte vil rytteren ride videre en tid endnu og derved tvinges hesten til at udvise stadig kraftigere tegn pĂĄ at den har ondt. 

​

Sådan diagnosticerer vi via halthedsundersøgelse

​Det er vigtigt, at hesten tjekkes med det samme, og det er vigtigt, at rytteren er så præcis som muligt, når præstationsnedsættelsen beskrives. Rytteren kender sin hest bedst og vil ofte have en klar fornemmelse af, om problemet opleves i ryggen, i lemmerne eller under bestemte øvelser.​

Undersøges hesten i det tidlige stadie af haltheden, er det en større udfordring for dyrlægen at finde problemet. Ofte skal hesten longeres på fast bund, og der udføres bøjeprøver først.

​

Hos Rebild Hestepraksis finder vi rideprøven af stor værdi. De små tegn på utaktede gangarter vises oftest tydelig under rytter, ligesom forstadier til ondt i ryggen kan erkendes med rytter på ryggen. Desuden kan dyrlægen meget lettere sparre med rytteren, når denne rider hesten, idet rytteren kan påpege de afvigelser vedkommende mærker i samme øjeblik som det sker.

​

Når hesten skal have udført en halthedsundersøgelse, vil vi gerne have den på klinikken. På den måde kan undersøgelsen standardiseres, idet vi anvender den samme type bund hver gang. Vi anvender desuden Equinosis Lameness Locator ved alle undersøgelser.

​

​Hos Rebild Hestepraksis forefindes der både ridebane samt rotunde og mønstringsbane med fast bund.

​

​En halthedsundersøgelse består ofte af, at der anlægges regionale blokader. På den måde kan haltheden udredes til et bestemt område, og derefter kan hesten scannes eller røntgenfotograferes efter behov. Hvis undersøgelsen skal fortsætte dagen efter, kan hesten overnatte hos os i en dejlig boks med eget vindue.

​

Kontakt os for bestilling af halthedsundersøgelse

​Jo hurtigere, din hest kommer ind til en udredende halthedsundersøgelse, jo bedre kan vi behandle den. Hvis du har spørgsmål til vores priser, behandlingsmetoder eller lignende, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

​

Du kan enten kontakte os pĂĄ telefon 51 34 78 70, skrive til vores e-mail rebildhestepraksis@mail.dk eller henvende dig via kontaktformularen her pĂĄ siden. 

​

​Kontakt os for tidsbestilling

Vil du høre mere om de behandlinger, vores hestedyrlæge tilbyder, eller ønsker du at bestille en tid, så er du velkommen til at kontakte os. ​

​

Du kan enten ringe til os på telefon 51 34 78 70 eller ved ikke-akut dyrlægehjælp skrive til vores e-mail rebildhestepraksis@mail.dk. ​

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

REBILD HESTEPRAKSIS v/ Johanne Juul 

Skovhusevej 38, 9574 Bælum

Klik her for rutevejledning

CVR: 39255863

Kontakt os

Telefon: 51 34 78 70

SMS: 25 15 78 70

E-mail: rebildhestepraksis@mail.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 09.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.