​Handelsundersøgelser af hest

​Vores købelov stiller store krav til de handelsundersøgelser, som dyrlægerne udfører. For at både køber og sælger beskyttes bedst muligt er det helt nødvendigt at lade en dyrlæge undersøge hesten inden en handel finder sted.

Sådan foretager vi handelsundersøgelser af heste

Hesten undersøges efter et handelsskema. Her gennemgåes hesten fra mule til hale efter høje faglige standarder. Dyrlægen vil under undersøgelsen sammenligne hesten med den perfekte hest. Under undersøgelsen vil dyrlægen finde afvigelser fra denne – og her er det at dyrlægens erfaring og ekspertise har stor betydning. Disse afvigelser skal vurderes og kategoriseres og skal samles til en konklusion, som kan fortælle køber om risikofaktorerne ved at købe hesten. Betydningen af afvigelserne afhænger meget af graden af disse, hvad hesten har præsteret tidligere samt købers forventning til hesten. Afvigelser hos den unge ridehest kan være sværere at risikovurdere, da denne hest ikke har præsteret meget ridemæssigt på det tidspunkt. Hvorimod den ældre hest, der kan fremvise en stævnejournal og dermed en kontinuerlig ridekarriere ofte vil vurderes mere positivt. 


​Foruden den kliniske undersøgelse, så kan man tilvælge mange ting til sin handelsundersøgelse. Eftersom vi er nørdede med tænder, så anbefaler vi næsten altid en grundig mundhuleundersøgelse. Derudover kan det være en fordel af få taget røntgen af ben, hals og ryg. Andre tiltag kan være dopingblodprøve, ultralydsscanning fx af  en tidligere seneskade, endoskopisk undersøgelse af luftvejene, rideprøve eller lign. Alt dette skal I tage stilling til inden undersøgelsen finder sted - og I er altid velkomne til at ringe og få en snak med os om, hvad vi anbefaler for netop dig og den pågældende hest.

Når I har taget stilling til hvilke undersøgelser, der skal finde sted, så udfyldes et aftalegrundlag som alle parter skal godkende inden handelsundersøgelsen finder sted. Dette er for at alle parter står bedst i eventuelle tvivl eller tvister. 

​Når undersøgelsen er færdig gennemgår dyrlægen de betydende fund hos hesten og rådgiver herefter køber om betydningen af disse. Det er vigtigt at vide, at selvom dyrlægen vurderer at afvigende fund hos hesten er uden betydning for dens fremtidige brug, skal hesten stadig vurderes ved det valgte forsikringsselskab inden købet.

Forsikringsselskaberne kan have en anden vurdering af betydningen af disse fund og derfor skal forsikringsselskabet kontaktes inden købet, hvis man ønsker at forsikre sin nye hest.

Handelsundersøgelse udføres hos dig eller på vores hestepraksis

Før i tiden ville dyrlægerne gerne have hesten på klinikken for at udføre handelsundersøgelsen, specielt hvis hesten skulle røntgenfotograferes. Det er ikke nødvendigt længere da Rebild Hestepraksis råder over transportabelt røntgenudstyr.

Det er dog vigtigt at undersøgelsen finder sted på en staldgang af rimelig bredde og at der er en ridebane samt en fastere bund til rådighed. Dette kan være fliser, asfalt eller en parkeringsplads med fast underlag.

​​Kontakt os for yderligere informationer vedrørende handelsundersøgelser

​​Hvis du har spørgsmål til vores priser, forholdene i vores praksis eller lignende, er du velkommen til at kontakte os. I den forbindelse kan du også bestille tid til handelsundersøgelse af din hest.​

Rebild Hestepraksis kan kontaktes på telefon 51 34 78 70 eller e-mail rebildhestepraksis@mail.dk. Du kan også henvende dig via kontaktformularen her på siden.​

dsc00772

​Kontakt os for tidsbestilling

Vil du høre mere om de behandlinger, vores hestedyrlæge tilbyder, eller ønsker du at bestille en tid, så er du velkommen til at kontakte os. ​

Du kan enten ringe til os på telefon 51 34 78 70 eller ved ikke-akut dyrlægehjælp skrive til vores e-mail rebildhestepraksis@mail.dk. ​

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

REBILD HESTEPRAKSIS v/ Johanne Juul 

Skovhusevej 38, 9574 Bælum

Klik her for rutevejledning

CVR: 39255863

Kontakt os

Telefon: 51 34 78 70

SMS: 25 15 78 70

E-mail: rebildhestepraksis@mail.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 09.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.